Proponujemy zastosowanie metod badań molekularnych, pozwalających na stuprocentową identyfikację organizmów występujących w produktach spożywczych. | ||
Nasze badania umożliwiają też zidentyfikowanie organizmów zagrażających różnego rodzaju uprawom roślinnym (zboża, owoce twarde i miękkie, warzywa). | ||
Stosowane przez nas metody oparte o analizę DNA są dokładniejsze i szybsze w porównaniu do tradycyjnych metod identyfikacji mikrobiologicznej. |
ZASTOSOWANIE MOLEKULARNYCH METOD BADAŃ UMOŻLIWIA M.IN.:
jakościową ocenę obecności DNA danego organizmu;
przypisanie do gatunku/ podgatunku;
ilościową ocenę obecności DNA danego organizmu, w tym m.in. analiza porównawcza obiektów badawczych (alternatywa dla oceny wizualnej porażenia roślin przez patogeny);
ocenę obecności patogenów w glebie oraz w bardzo wczesnych stadiach rozwoju choroby, kiedy to ocena wizualna nie jest jeszcze możliwa.
|
W EFEKCIE MOŻEMY DOKONAĆ OCENY M.IN. W ZAKRESIE:
oceny obecności mikroorganizmów w żywności, nawet jeśli ocena ta jesy utrudniona z wykorzystaniem konwencjonalnych metod mikrobiologicznych;
weryfikacji za pomocą analizy DNA niejednoznacznych wyników identyfikacji mikroorganizmów uzyskanych z wykorzystaniem konwencjonalnych metod mikrobiologicznych. |
Oferujemy możliwość badań genetycznych zwierząt domowych
oraz hodowlanych w zakresie m.in.:
W zakresie tych usług odbiorcami są kliniki weterynaryjne, związki i
stowarzyszenia hodowców zwierząt, stadniny koni i inne, jak również klienci
indywidualni.
W ramach tej usługi możliwe jest prowadzenie oznaczania predyspozycji w
kierunku dowolnej cechy lub choroby zgodnie z aktualną wiedzą naukową.
|