1. Identyfikacja mikroorganizmów z płytek Petriego metodą genetyczną.
Czas realizacji 5 dni roboczych.
Identyfikujemy drożdże, pleśnie oraz bakterie.
Raport zawiera informację o potencjalnym źródle pochodzenia mikroorganizmu.
Po identyfikacji molekularnej można podjąć decyzję o dobraniu specyficznych środków do dezynfekcji linii technologicznej czy dobraniu ich stężeń.
2. Identyfikacja mikroorganizmów z produktów gotowych np. napoi, żywności, kosmetyków i innych.
3. Identyfikacja populacji mikroorganizmów z prób środowiskowych np. wymazów, osadów i innych.
W ramach usługi wykonujemy identyfikację mikrobiomu i/lub grzybów i dostarczamy zinterpretowane wyniki w formie raportu.
Raport zawiera informację o wykrytych gatunkach bakterii i/lub grzybów wraz ze wskazaniem jego udziału procentowego w próbce.
Dodatkowo możemy scharakteryzować mikrobiom zgodnie z dostępnym piśmiennictwem.
Wyniki są dostarczone drogą elektroniczną na wybrany adres mailowy, przed upływem deklarowanego czasu analizy.
4. Charakterystyka wykrytej populacji mikroorganizmów bakterii i grzybów.
5. Wykonanie dedykowanego opracowania na temat mikroorganizmów, zjawisk i pocesów technologicznych.
Zastosowanie molekularnych metod badań pozwala nam na jednoznaczną identyfikację mikroorganizmów występujących w produktach spożywczych, półproduktach czy surowcach.
Stosowane przez nas metody są dokładniejsze i szybsze w porónwnaniu do tradycyjnych metod identyfikacji mikrobiologicznej.
Nie znalazłeś powyżej usługi, którą jesteś zainteresowany?
Zadzwoń do nas: 669 508 015.
Przygotujemy indywidualną ofertę idealną dla Twoich potrzeb!